Ziemniaczana wariacja z wołowiną i przyprawami
2 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Ziemniaczana wariacja z wołowiną i przyprawami
Ziemniaczana wariacja z wołowiną i przyprawami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ziemniaki obrać i ugotować. Po ugotowaniu połowę pokroić w talarki, posmarować oliwą i upiec w piekarniki 200 C. Z pozostałych ziemniaków zrobić puree dodając : jogurt naturalny, czosnek, cząber, kolendrę, majeranek, koperek, sól, pieprz. Wołowinę mieloną usmażyć na patelni, dodać czosnek, posiekaną cebule, pomidory w puszce, oregano, bazylię, słodką paprykę, chilli, sól i pieprz. Gotować na delikatnym ogniu przez 30 minut pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Dekorowanie: na talerzu ułóż po kolei : na spód upieczone talarki, na to ugotowane aromatyczne mięso mielone z wołowiny a całość przykryć puree z ziemniaków. Całość posypać pietruszką i czarnuszką a dopełnieniem są świeże liście bazylii położone obok ziemniaczanej wariacji. Smacznego :) !
Komentarze