Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ziemniaki z Parmesanem i papryką.

Składniki

600 g małych młodych kartofli
sól
pieprz
papryka
100 g świeżo tartego sera Parmesan
100 ml śmietany

Opis wykonania

Kartofle starannie umyć. Ponacinać ziemniaki równolegle ("niedocięte" plasterki) i delikatnie rozgiąć tworząc wachlarz. Ułożyć kartofle w płaskiej formie sufletowej i doprawić. Zmieszać ser Parmesan ze śmietaną i rozprowadzić na kartoflach. Gotować i grillować w otwartej formie w podany sposób, Sposób nastawiania: grill z cyrkulacją powietrza 150-160⁰C oraz mikrofalówka 600 W, 20-25 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
zielone_obloczki
Bardzo dobre ziemniaczki.
bsylvia
Dobre ziemniaki - polecam!
Ewusia1222
Bardzo dobre danie- można jeść same albo jako dodatek do mięsa :)
Aleksandra J
Świetne do obiadu 😊