Ziemniaki z Parmesanem
4 porcje
Średnie
Ziemniaki z Parmesanem i papryką.
Składniki
600 g małych młodych kartofli
sól
pieprz
papryka
100 g świeżo tartego sera Parmesan
100 ml śmietany
Ziemniaki z Parmesanem
Ziemniaki z Parmesanem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kartofle starannie umyć. Ponacinać ziemniaki równolegle ("niedocięte" plasterki) i delikatnie rozgiąć tworząc wachlarz. Ułożyć kartofle w płaskiej formie sufletowej i doprawić. Zmieszać ser Parmesan ze śmietaną i rozprowadzić na kartoflach. Gotować i grillować w otwartej formie w podany sposób,
Sposób nastawiania: grill z cyrkulacją powietrza 150-160⁰C oraz mikrofalówka 600 W, 20-25 minut.
Komentarze