Babka bita parzona
 
                                            10 porcji
70 min
Łatwe
3.5 (Liczba ocen: 4)
Składniki
Wartości odżywcze
Babka bita parzona
Babka bita parzona
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Do misy robota kuchennego przełoż jaja oraz cukier, całość ucieraj na najwyższych obrotach do momentu, kiedy masa zmieni kolor na jasny, powiększy swoją objętość i stanie się puszysta. Zmniejsz obroty na średnie, powoli zacznij dodawać mąki wymieszane z proszkiem do całkowitego wymieszania składników.
Roztopionym, gorącym masłem polej ciasto i zacznij całość miksować, ciasto powinno być puszyste.
 
                        Formę natłuść masłem i obsyp bułką tartą, piekarnik rozgrzej do 200°C. Mąki wymieszaj ze sobą i proszkiem do pieczenia.
Ciasto przelej do przygotowanej formy, piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C, po czym przez 35–40 minut w temperaturze 180°C. Ciasto będzie upieczone, jeśli wyjęty patyczek, którym będziesz sprawdzać babkę, będzie suchy.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
 
                         
                        Odstaw babkę na 15–20 minut do przestygnięcia, wyjmij ją z formy.
Możesz ją posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
 
                                     
                                     
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze