


Z babką Ci się upiecze! Oto przepis na pyszną, wielkanocną babkę dyniową, która zniknie ze świątecznego stołu w mgnieniu oka!
Dynię obierz ze skóry, pokrój w większe kawałki, ugotuj w mleku kokosowym (zostaw ¼ szklanki mleka kokosowego do rozrobienia drożdży) do miękkości.
Użyj blendera, by zmiksować całość do uzyskania jednolitej masy.
Do drożdży dodaj łyżkę mąki i cukru, zalej letnim mlekiem, dobrze wymieszaj, odstaw do wyrośnięcia. Masło roztop, ostudź.
Do misy robota kuchennego dodaj mąkę, cukier puder, puree z dyni, roztopione masło, zaczyn drożdżowy.
Wybierz program automatyczny wyrabiania ciasta. Ciasto przełóż do wysmarowanej masłem formy, do wyrastania ciasta użyj programu ParaPlus.
Do pieczenia babki użyj w piekarniku systemu PerfectChef, wyrastanie ciasta w formie.
Cukier puder utrzyj z sokiem z cytryny, polej nim wystudzoną babkę.
Całość posyp skórką z cytryny oraz wiórkami z czekolady.