Babka dyniowa na mleku kokosowym
4 porcje
59 min
Łatwe
Składniki
Babka dyniowa na mleku kokosowym
Babka dyniowa na mleku kokosowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Dynię obierz ze skóry, pokrój w większe kawałki, ugotuj w mleku kokosowym (zostaw ¼ szklanki mleka kokosowego do rozrobienia drożdży) do miękkości.
Użyj blendera, by zmiksować całość do uzyskania jednolitej masy.
Do drożdży dodaj łyżkę mąki i cukru, zalej letnim mlekiem, dobrze wymieszaj, odstaw do wyrośnięcia. Masło roztop, ostudź.
Do misy robota kuchennego dodaj mąkę, cukier puder, puree z dyni, roztopione masło, zaczyn drożdżowy.
Wybierz program automatyczny wyrabiania ciasta. Ciasto przełóż do wysmarowanej masłem formy, do wyrastania ciasta użyj programu ParaPlus.
Do pieczenia babki użyj w piekarniku systemu PerfectChef, wyrastanie ciasta w formie.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
Cukier puder utrzyj z sokiem z cytryny, polej nim wystudzoną babkę.
Całość posyp skórką z cytryny oraz wiórkami z czekolady.
Komentarze