Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Babka dyniowa na mleku kokosowym

Opis wykonania

Z babką Ci się upiecze! Oto przepis na pyszną, wielkanocną babkę dyniową, która zniknie ze świątecznego stołu w mgnieniu oka!

Babka dyniowa na mleku kokosowym - krok 1

Dynię obierz ze skóry, pokrój w większe kawałki, ugotuj w mleku kokosowym (zostaw ¼ szklanki mleka kokosowego do rozrobienia drożdży) do miękkości.

Użyj blendera, by zmiksować całość do uzyskania jednolitej masy.

Do drożdży dodaj łyżkę mąki i cukru, zalej letnim mlekiem, dobrze wymieszaj, odstaw do wyrośnięcia. Masło roztop, ostudź.

Babka dyniowa na mleku kokosowym - krok 2

Do misy robota kuchennego dodaj mąkę, cukier puder, puree z dyni, roztopione masło, zaczyn drożdżowy.

Wybierz program automatyczny wyrabiania ciasta. Ciasto przełóż do wysmarowanej masłem formy, do wyrastania ciasta użyj programu ParaPlus.

Do pieczenia babki użyj w piekarniku systemu PerfectChef, wyrastanie ciasta w formie.

Babka dyniowa na mleku kokosowym - krok 3

Cukier puder utrzyj z sokiem z cytryny, polej nim wystudzoną babkę.

Całość posyp skórką z cytryny oraz wiórkami z czekolady.

Bosch do kuchni