Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Babka z rabarbarem

Babka z rabarbarem
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna babka z sezonowym rabarbarem. Szybkie ciasto na deser!

Składniki

3 szt. Rabarbar
2,5 szklanka Mąka
0,5 szklanka Woda letnia
0,5 szklanka Olej/oliwa z oliwek
1,5 łyżeczka Proszek do pieczenia
1 szt. Laska Wanilii
4 szt. Jajka
4 łyżeczka Ksylitol

Opis wykonania

W misce ubij białko na sztywną pianę, pod koniec dodaj cukier. Następnie dodaj żółtka – wymieszaj delikatnie, następnie delikatnie wlej olej – wymieszaj, wodę – wymieszaj. Po każdym dodaniu należy delikatnie wymieszać. Na sam koniec wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia i laską wanilii. Całość wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rabarbar obrać, pokroić na 1 cm kawałki, obtoczyć delikatnie w mące i dodać do ciasta. Włóż do piekarnika nagrzanego na 180°. Piec ok 50 minut funkcją góra – dół.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych