Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kakaowe i cynamonowe babeczki z białek jaj i bananów.

Składniki

2 szt. Banan
2 szt. Białko jaja
1 łyżka Kakao
2 łyżeczka Cynamon

Opis wykonania

Banany blendujemy. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę. Łączymy masy ze sobą. Do części masy dodajemy kakao, a do drugiej części cynamon. Masę nakładamy do foremek na babeczki i pieczemy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po przestygnięciu dekorujemy babeczki wedle uznania.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
No No, trzeba będzie zrobić!
Marta
Fajny przepis dla najmłodszych, unikamy dzięki temu niepotrzebnego cukru.