Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne wegetariańskie,bezglutenowe muffiny.Doskonałe na śniadanie lub jako deser. Są wilgotne, sycące i pyszne mimo, że nie zawierają cukru i tłuszczu

Składniki

2 szt. banan
1 szklanka mąka gryczana
2 szt. jajko
4 łyżka kakao
0,5 łyżeczka proszek do pieczenia

Opis wykonania

Jajka wbijamy do miski i ubijamy mikserem kilka minut . Dodajemy rozgniecione lub zmiksowane bardzo dojrzałe banany. Następnie dosypujemy suche składniki (mąka , kakao, proszek) i miksujemy. Całość przekładamy do formek i pieczemy w 180 st ok 30 minut. Muffiny możemy podawać z jogurtem i ulubionymi owocami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych