Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Beza z musem owocowym

Opis wykonania

Przygotowanie bezy to prawdziwa kulinarna sztuka! Jeśli lubisz ciasta z galaretką, ta beza z pewnością Cię zachwyci! Sprawdź sposób Szymona Czerwieńskiego.

  1. Białka ubij na sztywno, następnie powoli dodaj do nich cukier i łyżkę octu oraz dwie łyżeczki mąki ziemniaczanej.

  2. Pianę z białek przełóż do rękawa cukierniczego.

  3. Na przygotowany wcześniej papier do pieczenia wyciśnij z rękawa dwa równej wielkości placki.

  4. Placki ostrożnie włóż do piekarnika i piecz w temperaturze 110 st. C przez około 1,5 godziny.

  5. Śmietanę ubij na sztywno, dodaj do niej łyżkę cukru.

  6. Do śmietany dodaj mascarpone i delikatnie wymieszaj, aż do całkowitego połączenia obu składników.

  7. Galaratki przygotuj według przepisu na opakowaniu.

  8. Owoceumyj, połowę wrzuć do blendera i zblenduj je na mus.

  9. Do zblendowanych owoców dodaj owoce w całości i delikatnie wymieszaj z galaretką.

  10. Przy pomocy rękawa cukierniczego, na wysuszoną i zimną bezę wyłóż masę śmietanową.

  11. Na masę śmietanową wyłóż mus owocowy, następnie przykryj od góry drugą bezą.

Smacznego!


Ten przepis jest z Bosch Cooking Challenge

Z miłości do gotowania, czyli Szymon Czerwiński w Cooking Challenge!

Zobacz relację wideo!