Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Bezglutenowa panierka z ciecierzycy

Bezglutenowa panierka z ciecierzycy
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Panierka idealna dla osób unikających glutenu. Przygotowanie jej zajmuje kilka minut, można bez problemu trzymać ją w słoiku przez kilka tygodni.

Składniki

1 szklanka - ciecierzycy suchej
1 łyżka - papryki czerwonej
1 łyżeczka - rozmarynu lub innych ziół
1 szczypta - soli

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
166.2 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Węglowodany
29.4 g
Błonnik
8.8 g
Białko
7 g
Sól
0.5 g

Opis wykonania

1

Ciecierzycę i przyprawy zmiel w przystawce blendera z nożami do momentu uzyskania konsystencji mąki.

2

Przełóż do słoika.

Panierkę możesz przechowywać w nim nawet kilka tygodni.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych