Bezglutenowa panierka z ciecierzycy

4 porcje
10 min
Łatwe
Panierka idealna dla osób unikających glutenu. Przygotowanie jej zajmuje kilka minut, można bez problemu trzymać ją w słoiku przez kilka tygodni.
Składniki
1 szklanka - ciecierzycy suchej
1 łyżka - papryki czerwonej
1 łyżeczka - rozmarynu lub innych ziół
1 szczypta - soli
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
166.2 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Węglowodany
29.4 g
Błonnik
8.8 g
Białko
7 g
Sól
0.5 g
Bezglutenowa panierka z ciecierzycy
Bezglutenowa panierka z ciecierzycy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Ciecierzycę i przyprawy zmiel w przystawce blendera z nożami do momentu uzyskania konsystencji mąki.

Przełóż do słoika.
Panierkę możesz przechowywać w nim nawet kilka tygodni.
Komentarze