Bezglutenowe ciastka z ciecierzycy
9 porcje
40 min
Łatwe
Gdy masz ochotę na coś słodkiego, ale boisz się cukru - te ciasteczka są właśnie dla Ciebie! Zdrowe, aromatyczne, mięciutkie i przepyszne!
Składniki
2 szklanka Ugotowana ciecierzyca
1 szklanka Masło orzechowe z fistaszków najlepiej domowe)
0,5 szklanka Miód
0,5 łyżeczka Proszek BG do pieczenia
1 szt. Laska wanilii
1 szt. Czekolada mleczna lub gorzka BG
Bezglutenowe ciastka z ciecierzycy
Bezglutenowe ciastka z ciecierzycy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Celsjusza.
Ugotowaną ciecierzycę blendujemy. Dodajemy do niej wanilię, proszek do pieczenia i miód. Ponownie blendujemy. Podczas blendowania dodajemy masło orzechowe z fistaszków. Masę przekładamy do miski i dodajemy do niej pokruszoną na małe kawałeczki czekoladę. Wszystko razem mieszamy łyżką.
Z powstałej masy formujemy małe ciastka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka pieczemy ok. 15 - 20 minut w zależności od piekarnika - najlepiej ciasteczka pilnować i jak delikatnie się zarumienią to znak że są gotowe.
Smacznego!
Komentarze