Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Bezglutenowe ciastka z ciecierzycy

Bezglutenowe ciastka z ciecierzycy
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Gdy masz ochotę na coś słodkiego, ale boisz się cukru - te ciasteczka są właśnie dla Ciebie! Zdrowe, aromatyczne, mięciutkie i przepyszne!

Składniki

2 szklanka Ugotowana ciecierzyca
1 szklanka Masło orzechowe z fistaszków najlepiej domowe)
0,5 szklanka Miód
0,5 łyżeczka Proszek BG do pieczenia
1 szt. Laska wanilii
1 szt. Czekolada mleczna lub gorzka BG

Opis wykonania

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Ugotowaną ciecierzycę blendujemy. Dodajemy do niej wanilię, proszek do pieczenia i miód. Ponownie blendujemy. Podczas blendowania dodajemy masło orzechowe z fistaszków. Masę przekładamy do miski i dodajemy do niej pokruszoną na małe kawałeczki czekoladę. Wszystko razem mieszamy łyżką. Z powstałej masy formujemy małe ciastka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy ok. 15 - 20 minut w zależności od piekarnika - najlepiej ciasteczka pilnować i jak delikatnie się zarumienią to znak że są gotowe. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych