Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Bezglutenowe ciastka z ciecierzycy

Opis wykonania

Gdy masz ochotę na coś słodkiego, ale boisz się cukru - te ciasteczka są właśnie dla Ciebie! Zdrowe, aromatyczne, mięciutkie i przepyszne!

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Ugotowaną ciecierzycę blendujemy. Dodajemy do niej wanilię, proszek do pieczenia i miód. Ponownie blendujemy. Podczas blendowania dodajemy masło orzechowe z fistaszków. Masę przekładamy do miski i dodajemy do niej pokruszoną na małe kawałeczki czekoladę. Wszystko razem mieszamy łyżką. Z powstałej masy formujemy małe ciastka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy ok. 15 - 20 minut w zależności od piekarnika - najlepiej ciasteczka pilnować i jak delikatnie się zarumienią to znak że są gotowe. Smacznego!