Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

10 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Gdy chcesz zrobić pyszne, lekkie i błyskawiczne ciasto to polecam biszkopt z truskawkami.

Składniki

500 g mąki pszennej
220 g mąki pszennej
150 g cukru
120 g masła
4 jajka
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier puder do posypania ciasta

Opis wykonania

Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej i odstaw.

Masło rozpuść i odstaw do przestudzenia.

Oddziel białka od żółtek.

Białka ubij przy pomocy robota kuchennego na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawaj stopniowo cukier.

Dodaj żółtka i zmiksuj do połączenia składników.

Wlej roztopione i przestudzone masło, cały czas miksując.

Porada

Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.

Bosh Logo
Bosh

Do tak przygotowanej piany dodaj przesianą mąkę z proszkiem, wymieszaj delikatnie.

Formę wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę, dodaj truskawki.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez ok. 1 godzinę.

Po godzinie sprawdź ciasto przy pomocy patyczka. Jeśli jest suchy to ciasto jest już upieczone.

Ciasto odstaw do przestudzenia i oprósz cukrem pudrem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy