Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Biszkopt z truskawkami

Opis wykonania

Gdy chcesz zrobić pyszne, lekkie i błyskawiczne ciasto to polecam biszkopt z truskawkami.

baner reklamowy maszynki do mielenia
Biszkopt z truskawkami - krok 1

Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej i odstaw.

Masło rozpuść i odstaw do przestudzenia.

Oddziel białka od żółtek.

Biszkopt z truskawkami - krok 2

Białka ubij przy pomocy miksera na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawaj  stopniowo cukier.

Dodaj żółtka i zmiksuj do połączenia składników.

Wlej roztopione i przestudzone masło, cały czas miksując

Biszkopt z truskawkami - krok 3

Do tak przygotowanej piany dodaj przesianą mąkę z proszkiem, wymieszaj delikatnie.

Formę wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę, dodaj truskawki.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez ok. 1 godzinę.

Biszkopt z truskawkami - krok 4

Po godzinie sprawdź ciasto przy pomocy patyczka. Jeśli jest suchy to ciasto jest już upieczone.

Ciasto odstaw do przestudzenia i oprósz cukrem pudrem.