Biszkopt z truskawkami
10 porcje
90 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Biszkopt z truskawkami
Biszkopt z truskawkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej i odstaw.
Masło rozpuść i odstaw do przestudzenia.
Oddziel białka od żółtek.
Białka ubij przy pomocy robota kuchennego na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawaj stopniowo cukier.
Dodaj żółtka i zmiksuj do połączenia składników.
Wlej roztopione i przestudzone masło, cały czas miksując.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
Do tak przygotowanej piany dodaj przesianą mąkę z proszkiem, wymieszaj delikatnie.
Formę wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę, dodaj truskawki.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez ok. 1 godzinę.
Po godzinie sprawdź ciasto przy pomocy patyczka. Jeśli jest suchy to ciasto jest już upieczone.
Ciasto odstaw do przestudzenia i oprósz cukrem pudrem.
Komentarze