Brownie M&M's Pawła Łaty
4 porcje
Łatwe
Bezglutenowe, intensywnie czekoladowe, rozpływające się w ustach brownie to idealny dodatek do porannej kawy.
Składniki
4 szt. Jajka
100 g Cukier biały
200 g Cukier brązowy
230 g Masło
150 g Kakao
65 g Mąka pszenna
1/2 łyżeczka sól
150 g Czekolada o smaku karmelowym
200 g Cukierki M&Ms
Brownie M&M's Pawła Łaty
Brownie M&M's Pawła Łaty
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Jajka (w całości) ubij na masę.
- W osobnym naczyniu rozpuść czekoladę. Odstaw ją do ostudzenia.
- Do misy z jajkami dodaj oba rodzaje cukru.
- Całość zmiksuj.
- Do masy dodaj masło, kakao, ekstrakt waniliowy i mąkę.
- Miksuj dalej.
- Gdy masa będzie już gładka, dodaj do niej czekoladę i M&Msy.
- Całość delikatnie wymieszaj szpatułką.
- Masę na brownie rozprowadź równomiernie w wyłożonej papierem do pieczenia formie.
- Wierzch brownie posyp cukierkami MMs.
- Piekarnik nagrzej do temperatury 150 stopni.
- Brownie włóż do rozgrzanego piekarnika i pozostaw je tam na około 60 minut.
- Smacznego!
Komentarze