Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bezglutenowe, intensywnie czekoladowe, rozpływające się w ustach brownie to idealny dodatek do porannej kawy.

Składniki

4 szt. Jajka
100 g Cukier biały
200 g Cukier brązowy
230 g Masło
150 g Kakao
65 g Mąka pszenna
1/2 łyżeczka sól
150 g Czekolada o smaku karmelowym
200 g Cukierki M&Ms

Opis wykonania

  1. Jajka (w całości) ubij na masę.
  2. W osobnym naczyniu rozpuść czekoladę. Odstaw ją do ostudzenia.
  3. Do misy z jajkami dodaj oba rodzaje cukru.
  4. Całość zmiksuj.
  5. Do masy dodaj masło, kakao, ekstrakt waniliowy i mąkę.
  6. Miksuj dalej.
  7. Gdy masa będzie już gładka, dodaj do niej czekoladę i M&Msy.
  8. Całość delikatnie wymieszaj szpatułką.
  9. Masę na brownie rozprowadź równomiernie w wyłożonej papierem do pieczenia formie.
  10. Wierzch brownie posyp cukierkami MMs.
  11. Piekarnik nagrzej do temperatury 150 stopni.
  12. Brownie włóż do rozgrzanego piekarnika i pozostaw je tam na około 60 minut.
  13. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych