Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Brukselka z patelni – dodatek do dań głównych

Opis wykonania

Wielu z nas ma nieszczególnie dobre wspomnienia z dzieciństw dotyczące brukselki. Zdecydowanie wersja z patelni może te wspomnienia odczarować. Oto szybki przepis na pyszną i zdrową brukselkę, nawet dla tych nieprzekonanych do tego warzywa!

Brukselka z patelni – dodatek do dań głównych - krok 1

Z brukselki usuń wierzchnią warstwę liści, umyj dokładnie, osusz.

Przekrój na połówki.

Brukselka z patelni – dodatek do dań głównych - krok 2

Rozgrzej patelnię na płycie grzewczej, a następnie dodaj oliwę, brukselkę, skórkę z cytryny i trochę soli.

Brukselka z patelni – dodatek do dań głównych - krok 3

Całość smaż na średnim ogniu do lekkiego zarumienienia brukselki.

Smacznego!

Bosch do kuchni