Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Brukselka z patelni – dodatek do dań głównych

Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

2 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Wielu z nas ma nieszczególnie dobre wspomnienia z dzieciństw dotyczące brukselki. Zdecydowanie wersja z patelni może te wspomnienia odczarować. Oto szybki przepis na pyszną i zdrową brukselkę, nawet dla tych nieprzekonanych do tego warzywa!

Składniki

80 dag brukselki
skórka otarta z połowy cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
sól

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
138 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
6.8 g
Błonnik
9.4 g
Białko
10.8 g
Sól
1.3 g

Opis wykonania

Z brukselki usuń wierzchnią warstwę liści, umyj dokładnie, osusz.

Przekrój na połówki.

Rozgrzej patelnię na płycie grzewczej, a następnie dodaj oliwę, brukselkę, skórkę z cytryny i trochę soli.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych. 

Bosh Logo
Bosh

Całość smaż na średnim ogniu do lekkiego zarumienienia brukselki.

Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 2, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych