Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Ola Tatka awatar_ola

Składniki

1/2 szt. bagietka
1 szt. gruszka
4–5 plaster kozi ser
1 garść rukola
kilka szt. orzechy włoski
1 ząbek czosnek
oliwa
1 łyżka masło
1 łyżka cukier
2 łyżka miód

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
496.5 kcal
Tłuszcz
24.6 g
Węglowodany
57.1 g
Błonnik
10.6 g
Białko
3.2 g
Sól
1.3 g

Opis wykonania

Bagietkę kroimy na kromeczki, następnie skrapiamy oliwą i nacieramy ząbkiem czosnku. W międzyczasie gruszkę myjemy i kroimy na cienkie plasterki, karmelizujemy na odrobinie cukru z masłem.

Na grzankach układamy kozi ser, skarmelizowane gruszki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 8–10 min.

Porada

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.

Bosh Logo
Bosh

Orzechy miksujemy na puder. Na upieczone grzanki wykładamy rukolę i posypujemy pudrem i polewamy miodem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Przepyszna przekąska, idealna na spotkanie ze znajomymi.
Magda G
Gruszka i kozi ser to super połączenie, warto spróbować.
Magda G
Swoje grzanki posypałam suszonym tymiankiem.