Bruschetta z kozim serem i gruszką

2 porcje
20 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
1/2 szt. bagietka
1 szt. gruszka
4–5 plaster kozi ser
1 garść rukola
kilka szt. orzechy włoski
1 ząbek czosnek
oliwa
1 łyżka masło
1 łyżka cukier
2 łyżka miód
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
496.5 kcal
Tłuszcz
24.6 g
Węglowodany
57.1 g
Błonnik
10.6 g
Białko
3.2 g
Sól
1.3 g
Bruschetta z kozim serem i gruszką
Bruschetta z kozim serem i gruszką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Bagietkę kroimy na kromeczki, następnie skrapiamy oliwą i nacieramy ząbkiem czosnku. W międzyczasie gruszkę myjemy i kroimy na cienkie plasterki, karmelizujemy na odrobinie cukru z masłem.
Na grzankach układamy kozi ser, skarmelizowane gruszki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 8–10 min.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.

Orzechy miksujemy na puder. Na upieczone grzanki wykładamy rukolę i posypujemy pudrem i polewamy miodem.
Komentarze