Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszny i zdrowy deser z prawdziwej czekolady z wytrawną nutą.

Składniki

2 szklanka mleko
1/3 szklanka kasza jaglana
50 g czekolada gorzka
1 szczypta sól morska
1 szczypta chili
1 szczypta cynamon

Opis wykonania

Kaszę jaglaną ugotować na bardzo małym ogniu (około 15 minut). Czekoladę połamać i rozpuścić w rondelku razem z mlekiem i przyprawami. Przy pomocy ręcznego blendera zmiksować wszystko na gładki budyń. Podawać posypane wiórkami czekolady.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Ewusia1222
Smaczny z chili i cynamonem :)