Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Budyń jaglany z masłem orzechowym i syropem z agawy

Budyń jaglany z masłem orzechowym i syropem z agawy
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
NajPrzePyszny Budyń jaglany z masłem orzechowym i syropem z agawy

Składniki

1 szklanka kasza jaglana
1,5 szklanka mleko
2 łyżka masło orzechowe
1 szt. banan
2 łyżka syrop z agawy
2 garść owoce np. borówki, maliny

Opis wykonania

kaszę ugotuj z 1 szklanką mleka ( 15 min aż wchłonie płyn), do takiej kaszy dodaj resztę mleka i 2 łyżki masła orzechowego- podgrzej jeszcze 2 minuty następnie zestaw z ognia dodaj 1 mały banan i zmiksuj ( ja używam blendera) na konsystencje budyniu. Wyłóż do pojemniczka, posyp owocami ( dowolne owoce- ja wybieram borówki, maliny albo suszone śliwki) oraz polej syropem zz agawy. Smacznego
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych