Budyń jaglany z masłem orzechowym i syropem z agawy
2 porcje
25 min
Łatwe
NajPrzePyszny Budyń jaglany z masłem orzechowym i syropem z agawy
Składniki
1 szklanka kasza jaglana
1,5 szklanka mleko
2 łyżka masło orzechowe
1 szt. banan
2 łyżka syrop z agawy
2 garść owoce np. borówki, maliny
Budyń jaglany z masłem orzechowym i syropem z agawy
Budyń jaglany z masłem orzechowym i syropem z agawy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
kaszę ugotuj z 1 szklanką mleka ( 15 min aż wchłonie płyn), do takiej kaszy dodaj resztę mleka i 2 łyżki masła orzechowego- podgrzej jeszcze 2 minuty następnie zestaw z ognia dodaj 1 mały banan i zmiksuj ( ja używam blendera) na konsystencje budyniu.
Wyłóż do pojemniczka, posyp owocami ( dowolne owoce- ja wybieram borówki, maliny albo suszone śliwki) oraz polej syropem zz agawy.
Smacznego
Komentarze