Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Bułeczki maślane zapiekane z miksem serów i świeżymi ziołami

Bułeczki maślane zapiekane z serem i ziołami na drewnianej desce
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3 (Liczba ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Pomysł na pyszną kolację (lub szybką przekąskę na imprezę) w stylu zero waste. Z tym przepisem odświeżysz lekko czerstwe pieczywo i zaskoczysz wszystkich doskonałym smakiem. Do dzieła!

Składniki

4 szt. - bułeczek maślanych lub innych bułek, które są już lekko czerstwe
8 łyżek - miksu różnych serów
8 łyżek - miksu ziół (natki pietruszki, mięty, koperku, tyminaku)
1 ząbek - czosnku
2 łyżki - oliwy z oliwek

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
459 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
55.7 g
Błonnik
16.9 g
Białko
2.2 g
Sól
0.9 g

Opis wykonania

Krok 1

Przygotowanie:

W bidonie blendera zmiksuj zioła z ząbkiem czosnku oraz oliwą.

W górnej części bułek wytnij koła, zdejmij górę i usuń część ze środka bułek. Do wnętrza bułek wlej po łyżeczce sosu ziołowego, rozprowadź równomiernie. Dodaj miks serów oraz na wierz dodatkową łyżeczkę sosu ziołowego.

Do zapiekania użyj funkcji piekarnika termoobieg z opcją ParaPlus na poziomie 1 (temperatura: 170 stopni, czas: 12 minut).

Podawaj jeszcze ciepłe.

Porada Szefa

W jaki sposób łatwo wyczyścić kielich blendera?

Chcesz szybko i sprawnie umyć kielich blendera po zakończeniu miksowania? Zamiast myć go ręcznie, wykorzystaj sam blender do tego zadania.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Liczba ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Ale ciekawe połączenie, to musi być dobre!