Bułeczki maślane zapiekane z miksem serów i świeżymi ziołami
4 porcje
20 min
Łatwe
3 (Ilość ocen: 2)
Składniki
4 bułeczki maślane lub inne bułki, które są już lekko czerstwe
8 łyżek miksu różnych serów
8 łyżek miksu ziół (natka pietruszki, mięta, koper, tymianek)
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
Bułeczki maślane zapiekane z miksem serów i świeżymi ziołami
Bułeczki maślane zapiekane z miksem serów i świeżymi ziołami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie:
W bidonie blendera zmiksuj zioła z ząbkiem czosnku oraz oliwą.
W górnej części bułek wytnij koła, zdejmij górę i usuń część ze środka bułek. Do wnętrza bułek wlej po łyżeczce sosu ziołowego, rozprowadź równomiernie. Dodaj miks serów oraz na wierz dodatkową łyżeczkę sosu ziołowego.
Do zapiekania użyj funkcji piekarnika termoobieg z opcją ParaPlus na poziomie 1 (temperatura: 170 stopni, czas: 12 minut).
Podawaj jeszcze ciepłe.
Komentarze