Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Bułeczki maślane zapiekane z miksem serów i świeżymi ziołami

Bułeczki maślane zapiekane z miksem serów i świeżymi ziołami
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:

Składniki

4 bułeczki maślane lub inne bułki, które są już lekko czerstwe
8 łyżek miksu różnych serów
8 łyżek miksu ziół (natka pietruszki, mięta, koper, tymianek)
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek

Opis wykonania

Krok 1

Przygotowanie:

W bidonie blendera zmiksuj zioła z ząbkiem czosnku oraz oliwą.

W górnej części bułek wytnij koła, zdejmij górę i usuń część ze środka bułek. Do wnętrza bułek wlej po łyżeczce sosu ziołowego, rozprowadź równomiernie. Dodaj miks serów oraz na wierz dodatkową łyżeczkę sosu ziołowego.

Do zapiekania użyj funkcji piekarnika termoobieg z opcją ParaPlus na poziomie 1 (temperatura: 170 stopni, czas: 12 minut).

Podawaj jeszcze ciepłe.

Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Ale ciekawe połączenie, to musi być dobre!