Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Jaglanka z żurawiną i nutą wanilii

Jaglanka z żurawiną i nutą wanilii
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przygotowanie jest naprawdę proste, a składniki można dobierać dowolnie - od słonych po słodkie.

Składniki

1 szklanka kasza jaglana
2 szklanka mleko
1 szklanka woda
1 łyżka miód
1 łyżeczka masło
laska wanilii
1 szklanka żurawina
2 łyżka cukier
1 łyżka woda

Opis wykonania

Do garnka wsypujemy kaszę, dodajemy mleko i wodę. Zagotowujemy na średnim ogniu. Przykrywamy pokrywką i gotujemy na bardzo małym ogniu przez 15-20 minut do miękkości. Odstawiamy garnek, dodajemy masło i miód, a nastepnie zostawiamy pod przykryciem na około 5 minut. W tym czasie do małego garnka dodajemy żurawinę, wodę i cukier. Gotujemy przez około 2 minuty aż żurawina zacznie puszczać sok. Jeżeli jest za mało cukru, dodaj więcej. Przekładamy do miski jaglankę i żurawinę i możemy już pałaszować nasze śniadanie! Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy