Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Bułka grahamka z mozzarellą i pomidorem

Bułka grahamka z mozzarellą i pomidorem
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3.75 (Ilość ocen: 4)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepyszna kolacja. Można do tego wykorzystać także domowy chleb, lub pieczywo innego rodzaju - z każdym smakuje wyśmienicie.

Składniki

100 g Bułka grahamka (duża)
1 szt. Ser mozzarella
4 szt. Pomidor (plastry)
1 łyżka Ketchup

Opis wykonania

Bułkę rozkroić na pół. Posmarować ketchupem; na każdej części bułki położyć po dwa plastry mozzarelli i pomidora. Grilować na grillu elektrycznym bądź zapiekać w piekarniku około 10 - 15 minut (pilnować, żeby ser się nie rozpuścił).


Oceń przepis
Średnia ocen: 3.75, Ilość ocen: 4
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Sałatka caprese tylko na bułce, fajnie wcześniej skropić bułkę/bagietkę oliwą :)
Skaczacaowca
Polecam dodać oregano żeby trochę wzbogacić smak :)
MiszelPiszel
Pomidor i mozarella to kultowe połączenie!