Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:

Składniki

10 średnich buraków
ser kozi

Marynata:
1 cebula
3 szklanki wody
1 szklanka octu jabłkowego
3 łyżki soli
6 łyżek cukru
3 ziarenka ziela angielskiego
2 liście laurowe
4 szalotki
15 ziarenek pieprzu

Opis wykonania

W wodzie z solą, octem (dzięki niemu nie tracą koloru) i cukrem wcześniej umyte buraki gotujemy w skórce do miękkości. Kiedy ostygną, obieramy, a następnie przekładamy do dużego naczynia.

Czas przygotować marynatę: na płycie grzewczej gotujemy wodę z octem, cebulą przekrojoną na pół, cukrem oraz przyprawami.

Porada

Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.

Bosh Logo
Bosh

Studzimy, po czym zalewamy buraki marynatą. Przykryte odstawiamy do lodówki na 24 lub 48 godz.

Buraki kroimy w cienkie i równej wielkości plasterki. Rozkładamy je starannie w dwóch rzędach na talerzu, zachowując kolejność krojenia.

Carpaccio z buraków podajemy z kozim serem. Przystawkę dekorujemy świeżymi listkami bazylii oraz natką pietruszki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych