Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Carpaccio z buraków

Opis wykonania

Carpaccio z buraków - krok 1

W wodzie z solą, octem (dzięki niemu nie tracą koloru) i cukrem wcześniej umyte buraki gotujemy w skórce do miękkości. Kiedy ostygną, obieramy, a następnie przekładamy do dużego naczynia.

Carpaccio z buraków - krok 2

Czas przygotować marynatę: gotujemy wodę z octem, cebulą przekrojoną na pół, cukrem oraz przyprawami.

Carpaccio z buraków - krok 3

Studzimy, po czym zalewamy buraki marynatą. Przykryte odstawiamy do lodówki na 24 lub 48 godz.

Buraki kroimy w cienkie i równej wielkości plasterki. Rozkładamy je starannie w dwóch rzędach na talerzu, zachowując kolejność krojenia.

Carpaccio z buraków - krok 4

Carpaccio z buraków podajemy z kozim serem. Przystawkę dekorujemy świeżymi listkami bazylii oraz natką pietruszki.