Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tradycyjny hiszpański i meksykański wypiek, smażony na głębokim oleju.

Składniki

225 ml wody
skórka z limonki
6 łyżka masła
1/8 łyżeczka soli
125 g mąki
1/4 łyżeczka cynamonu mielonego
1/2 łyżeczka olejku waniliowego
3 szt. jajka
olej do głębokiego smażenia
cukier puder do posypania

Opis wykonania

  1. Do rondla (garnka) wlać wodę ze skórką limonki – zagotować. Dodać masło i sól, następnie dodać mąkę oraz cynamon i wanilię. Zdjąć z ognia i utrzeć na gładką masę, następnie dodawać jajka pojedynczo i ucierać dalej.
  2. Rozgrzać olej do temperatury ok. 170 stopni C.
  3. W rękaw cukierniczy nałożyć masę i wyciskać ciastka długości ok. 7 cm.
  4. Wkładać do nagrzanego oleju, wyjąć i posypać cukrem pudrem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy