Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sycące ciastka bez mąki, odpowiednie dla wegan, idealne na przekąskę w pracy

Składniki

Ciecierzyca
150 g Masło orzechowe
Gorzka czekolada
1 szczypta Proszek do pieczenia
naturalny aromat waniliowy

Opis wykonania

1. Ciecierzycę odsączamy z płyny i dokładnie przepłukujemy pod bieżącą wodą. 2. W dużej misce, za pomocą blendera miksujemy ciecierzycę, z masłem orzechowym, proszkiem do pieczenia, aromatem waniliowym, oraz słodzikiem ( słodziku dodajemy wedle uznania, ja zazwyczaj dodaję 3 łyżki, najlepiej posmakować masy). Blendujemy do momentu uzyskania gładkiej masy. 3. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i formujemy małe ciasteczka- można użyć wykrawaczek do ciasteczek, by stworzyć ciastka o fantazyjnych kształtach. 4. Piekarnik, najlepiej z termoobiegiem nagrzewamy do 180 stopni, wkładamy ciasteczka i pieczemy około 20-25minut. Ciasteczka po 2o minutach powinny nabrać ładnego, złocisto-rumianego koloru. 5. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Po wyjęciu ciasteczek z piekarnika polewamy wszystkie, albo tylko część, ciasteczek roztopioną czekoladą. Czekamy do zastygnięcia czekolady i...GOTOWE. SMACZNEGO :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych