Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Ciasteczka czekoladowo-kawowe na fusach

Ciasteczka czekoladowo-kawowe na fusach
Ilośc porcji

16 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Jak wykorzystać fusy z kawy i zrobić pyszny deser? To przepis w duchu zero waste - kilka podstawowych składników, 10 minut pieczenia i pyszne ciastka czekoladowe gotowe!

Składniki

300 g - mąki pszennej
200 g - cukru
200 g - gorzkiej czekolady posiekanej
2 szt. - jajek
60 g - ciemnego kakao
40 g - fusów z kawy
1/4 łyżeczki - soli
1 łyżeczka - proszku do pieczenia

Opis wykonania

Przygotuj składniki.

Piekarnik z funkcją 4D (termoobieg) rozgrzej do 180°C.

W misie robota kuchennego utrzyj masło z cukrem, dodaj jajka i dalej ucieraj. Do masy dodawaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól, zmiksuj do połączenia składników.

Dodaj posiekaną czekoladę całość ręcznie dokładnie wymieszaj.

Ciasto podziel na 16 porcji i uformuj kulki.

Porada

Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.

Bosh Logo
Bosh

Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż kulki, lekko spłaszcz. 

Piecz około 10 minut. Ciastka powinny wyrosnąć, ale nadal być lekko płynne w środku.

Wystudź i podawaj udekorowane owocami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych