


Jak wykorzystać fusy z kawy i zrobić pyszny deser? To przepis w duchu zero waste - kilka podstawowych składników, 10 minut pieczenia i pyszne ciastka czekoladowe gotowe!
Przygotuj składniki.
Piekarnik z funkcją 4D (termoobieg) rozgrzej do 180°C.
W misie robota kuchennego utrzyj masło z cukrem, dodaj jajka i dalej ucieraj. Do masy dodawaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól, zmiksuj do połączenia składników.
Dodaj posiekaną czekoladę całość ręcznie dokładnie wymieszaj.
Ciasto podziel na 16 porcji i uformuj kulki.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż kulki, lekko spłaszcz.
Piecz około 10 minut. Ciastka powinny wyrosnąć, ale nadal być lekko płynne w środku.
Wystudź i podawaj udekorowane owocami.