Ciasteczka czekoladowo-kawowe na fusach
16 porcje
30 min
Łatwe
3 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Ciasteczka czekoladowo-kawowe na fusach
Ciasteczka czekoladowo-kawowe na fusach
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotuj składniki.
Piekarnik z funkcją 4D (termoobieg) rozgrzej do 180°C.
W misie robota kuchennego utrzyj masło z cukrem, dodaj jajka i dalej ucieraj. Do masy dodawaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól, zmiksuj do połączenia składników.
Dodaj posiekaną czekoladę całość ręcznie dokładnie wymieszaj.
Ciasto podziel na 16 porcji i uformuj kulki.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż kulki, lekko spłaszcz.
Piecz około 10 minut. Ciastka powinny wyrosnąć, ale nadal być lekko płynne w środku.
Wystudź i podawaj udekorowane owocami.
Komentarze