Ciasteczka czekoladowo-kawowe na fusach
![Ciasteczka czekoladowo-kawowe na fusach](https://akademiasmaku.pl/storage/7875/conversions/ciasteczka-czekoladowo-kawowe-na-fusach-5059-single.webp)
16 porcje
30 min
Łatwe
3 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Ciasteczka czekoladowo-kawowe na fusach
Ciasteczka czekoladowo-kawowe na fusach
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10153/conversions/AAvzFAtfntppaq-thumb.webp)
Przygotuj składniki.
Piekarnik z funkcją 4D (termoobieg) rozgrzej do 180°C.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10154/conversions/M9hEoCQKQso4UE-thumb.webp)
W misie robota kuchennego utrzyj masło z cukrem, dodaj jajka i dalej ucieraj. Do masy dodawaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól, zmiksuj do połączenia składników.
Dodaj posiekaną czekoladę całość ręcznie dokładnie wymieszaj.
Ciasto podziel na 16 porcji i uformuj kulki.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10155/conversions/inynjFOKgWTjRe-thumb.webp)
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż kulki, lekko spłaszcz.
Piecz około 10 minut. Ciastka powinny wyrosnąć, ale nadal być lekko płynne w środku.
Wystudź i podawaj udekorowane owocami.
Komentarze