Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Ciasto bananowe z mąką kokosową i orzeszkami bezglutenowe

Ciasto bananowe z mąką kokosową i orzeszkami (bezglutenowe, bez cukru)
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bezglutenowo, fit i z mąką kokosową. Posłodzone niewielką ilością ksylitolu, erytrolu i stewii (dojrzałe banany też nadają słodyczy).

Składniki

1/4 szklanka mąka kokosowa
1/2 szklanka mąka gryczana
3/4 szklanka mąka kukurydziana
2 szt. jajka
2 szt. dojrzałe banany
1 łyżka ksylitol
1 łyżka erytrol
1/2 łyżeczka ekstrakt ze stewii w pudrze
2 łyżka syrop daktylowy
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżeczka proszek do pieczenia
sól
1 szt. skórka z cytryny
2 łyżka siekane orzechy arachidowe

Opis wykonania

Rozgnieść banany widelcem. Jajka ubić z ksylitolem i erytrolem, dodać syrop daktylowy. Następnie dodać oliwę i zmiksować, dodać rozgniecione banany. W osobnej misce połączyć suche składniki wraz z orzechami. Dobrze wymieszać. Wyłożyć foremkę papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec około 50-60 minut w 180 stopniach.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych