Ciasto cytrynowe

10 porcji
60 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 5)
Składniki
Wartości odżywcze
Ciasto cytrynowe
Ciasto cytrynowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Cytryny umyj, sparz, wytrzyj. Przy użyciu zestera, zetrzyj skórkę z dwóch cytryn.
Jajka ubij z cukrem na puszysta, perłową masę i dodaj mąkę, proszek do pieczenia. masło, jogurt, sok z cytryny i połowę skórki z cytryny.

Miksuj w robocie kuchennym do połączenia składników. Formę keksówkę wysmaruj masłem, wylej ciasto

Piecz ok. 40 min w 160 st. Sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone, jeśli będzie wilgotny warto dodać ok 5 minut.
Po wystudzeniu wyłóż ciasto, górę udekoruj skórką cytrynową.
Komentarze