Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Ciasto czekoladowe na kokosowympewno spodzie

Ciasto czekoladowe na kokosowympewno spodzie
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciasto na kokosowym spodzie z kremem czekoladowym z batatów. Smakuje jak kokosanki ❤ uwielbiam zabierać zdrowe ciasta na drugie śniadanie do pracy

Składniki

6 g Mąka kokosowa, olej kokosowy, ksylitol, jajko, bataty, kakao, mleczko kokosowe

Opis wykonania

Spód: 100 g mąki kokosowej, 40 g oleji kokosowego, 40 g ksylitolu, jajko. Zagniatam ciasto, wykładam na tortownice . Piekę w 180 stopniach aż do zarumienienia. Krem: 500 g batatów, 200 g stałej części mleczka kokosowego, 60 g ksylitolu, 40 g kakao. Bataty gotuję, po ostudzeniu blenduję z resztą składników. Wykładam na zimny spód i posypuję wiórkami kokosowymi.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych