Ciasto czekoladowe z gruszkami
12 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Ciasto czekoladowe z gruszkami
Ciasto czekoladowe z gruszkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowujemy wszystkie składniki.
Do misy wbijamy jajka, dodajemy serek kremowy oraz cukry. Ucieramy przez chwilę w robocie kuchennym. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej oraz kakao. Mieszamy do połączenia.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
Gruszki obieramy ze skórki i ścinamy dolną część, żeby łatwiej „siedziały”. Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy (ok. 24 cm średnicy). Owoce wciskamy w masę, tak żeby góra wystawała.
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach, termoobieg przez ok. 45 minut do suchego patyczka i zmięknięcia gruszek.
Gotowe, wystudzone ciasto posypujemy po wierzchu cukrem pudrem i dekorujemy listkami mięty.
Komentarze