Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciasto jaglane z borówkami, bananem i gruszkami

Opis wykonania

Jeżeli macie ochotę na coś słodkiego, to zamiast batoników polecam ten fit deser.

Do garnka wlać wodę i zagotować. Następnie wsypać kaszę jaglaną, dodać szczyptę soli i masło. Gotować do momentu, aż odparuje nadmiar wody (czyli około 10 minut, mieszając od czasu do czasu, szczególnie pod koniec gotowania się kaszy, bo może przywierać do dna). Banan i gruszki obrać ze skóry. Jedną gruszkę i banana pokroić i wrzucić do kaszy, dodać cukier trzcinowy, po czym zmiksować na jednolitą masę (najlepiej blenderem ręcznym). Do masy wsypać umyte borówki i delikatnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Gotowe ciasto przełożyć do formy tortowej o średnicy 22 cm i wyrównać górę. Pozostałą gruszkę pokroić na cienkie plasterki i ułożyć na cieście. Piec na środkowej półce piekarnika 40 minut. Po tym czasie ciasto wyciągnąć i zostawić do ostudzenia.

Bosch do kuchni