Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Latem aż żal nie skorzystać z jagód!

Składniki

450 g mąki pszennej
250 g jogurtu naturalnego
160 g cukru
150 g jagód
125 ml oleju
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru waniliowego

Opis wykonania

Przez cały sezon zajadamy się świeżymi, niebieskimi owocami pod każdą postacią. Nie może ich także zabraknąć w deserach Akademii Smaku, dlatego przygotowałem jogurtowe ciasto z jagodami, które skusi każdego miłośnika owocowych słodkości.

Ciasto jogurtowe z jagodami - zdjęcie 1

Opis przygotowania:

  1. Przesianą mąkę połącz z proszkiem do pieczenia.
  2. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę (ucieraj do momentu, aż masa będzie miała jasny kolor).
  3. Zmniejsz obroty robota kuchennego, dodaj mąkę, olej i jogurt. Miksuj do połączenia składników.
  4. Ciasto przelej do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż jagody.
  5. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 45–50 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstaw do przestudzenia.

Ciasto jogurtowe z jagodami - zdjęcie 2

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych