Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciasto jogurtowe z jagodami

Ciasto jogurtowe z jagodami

Opis wykonania

60 min
Łatwe
dla 4 osób

Latem aż żal nie skorzystać z jagód!

Przez cały sezon zajadamy się świeżymi, niebieskimi owocami pod każdą postacią. Nie może ich także zabraknąć w deserach Akademii Smaku, dlatego przygotowałem jogurtowe ciasto z jagodami, które skusi każdego miłośnika owocowych słodkości.





Opis przygotowania:



  1. Przesianą mąkę połącz z proszkiem do pieczenia.

  2. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę (ucieraj do momentu, aż masa będzie miała jasny kolor).

  3. Zmniejsz obroty miksera i dodaj mąkę, olej i jogurt. Miksuj do połączenia składników.

  4. Ciasto przelej do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż jagody.

  5. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 45-50 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstaw do przestudzenia.


Wasza ocena

Quiz - regionalne smaki

Małe ziemniaczane kluseczki, opiekane na złoto, ze śmietaną, podawane na kresach wschodnich to?