Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciasto jogurtowe z jagodami

Opis wykonania

Latem aż żal nie skorzystać z jagód!

Przez cały sezon zajadamy się świeżymi, niebieskimi owocami pod każdą postacią. Nie może ich także zabraknąć w deserach Akademii Smaku, dlatego przygotowałem jogurtowe ciasto z jagodami, które skusi każdego miłośnika owocowych słodkości.

Ciasto jogurtowe z jagodami - zdjęcie 1

Opis przygotowania:

  1. Przesianą mąkę połącz z proszkiem do pieczenia.
  2. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę (ucieraj do momentu, aż masa będzie miała jasny kolor).
  3. Zmniejsz obroty robota kuchennego, dodaj mąkę, olej i jogurt. Miksuj do połączenia składników.
  4. Ciasto przelej do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż jagody.
  5. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 45–50 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstaw do przestudzenia.

Ciasto jogurtowe z jagodami - zdjęcie 2

Bosch do kuchni