Ciasto marchewkowe z cynamonowym lukrem

9 porcji
90 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Ciasto marchewkowe z cynamonowym lukrem
Ciasto marchewkowe z cynamonowym lukrem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Piekarnik rozgrzewam d 150 C. Jajka wyjmuje z lodówki, żeby się ogrzały do temperatury pokojowej. 1. Jajka ubijam na puszystą masę, stopniowo (po łyżce) dodaję 200 g cukru, kiedy masa podwoi objętość, wlewam cienkim strumieniem (lub po łyżce) olej. 2. Do masy dodaję pokrojone drobno ananas i mango oraz wiórki kokosowe. Delikatnie mieszam łyżką. 3. Do masy przesiewam mąkę z solą i mieszam. 4. Ciasto wlewam do małej foremki (24-26 cm) i piekę około 1h, do suchego patyczka. 5. Pozostały cukier rozpuszczam w soku z cytryny i dodaję cynamon. Lukrem polewam ciasto, gdy wystygnie.
Komentarze