Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszny, zdrowy kawałek ciasta...bez mąki...ale za to z dużą ilością smaku.

Składniki

1 szt. czerwona fasola w puszce
1 szt. awokado (dojrzałe)
2 szt. jajka
3 łyżka kakao
3 szt. ksylitol
1 łyżka syrop z agawy
1 łyżeczka soda oczyszczona
1 łyżka siemie lniane ( zmielone )
50 ml olej kokosowy
50 g gorzka czekolada
1 łyżka jagody goi

Opis wykonania

Składniki wystarczą na foremkę o wymiarach: 15/20 cm. 1. Fasolę dokładnie przepłukać pod bieżącą wodą, osuszyć np. ręcznikiem papierowym. 2 .Wszystkie składniki z wyjątkiem oleju kokosowego zmiksować. 3. Na koniec wlać olej kokosowy miksując na wolnych obrotach. 4. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st C, grzałka góra- dół, 40 min do suchego patyczka. 5. Ciasto dopełnia roztopiona w kąpieli wodnej gorzka czekolada( 70%) i jagody goi. ;) Smacznego .
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych