Ciasto z fasoli i awokado
8 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Pyszny, zdrowy kawałek ciasta...bez mąki...ale za to z dużą ilością smaku.
Składniki
1 szt. czerwona fasola w puszce
1 szt. awokado (dojrzałe)
2 szt. jajka
3 łyżka kakao
3 szt. ksylitol
1 łyżka syrop z agawy
1 łyżeczka soda oczyszczona
1 łyżka siemie lniane ( zmielone )
50 ml olej kokosowy
50 g gorzka czekolada
1 łyżka jagody goi
Ciasto z fasoli i awokado
Ciasto z fasoli i awokado
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Składniki wystarczą na foremkę o wymiarach: 15/20 cm.
1. Fasolę dokładnie przepłukać pod bieżącą wodą, osuszyć np. ręcznikiem papierowym.
2 .Wszystkie składniki z wyjątkiem oleju kokosowego zmiksować.
3. Na koniec wlać olej kokosowy miksując na wolnych obrotach.
4. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st C, grzałka góra- dół, 40 min do suchego patyczka.
5. Ciasto dopełnia roztopiona w kąpieli wodnej gorzka czekolada( 70%) i jagody goi.
;) Smacznego
.
Komentarze