Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Sezon na letnie owoce to najlepszy czas na przygotowanie pysznego ciasta. Delikatne, puszyste ciasto, a do tego duża ilość sezonowych smakołyków. Tym razem stawiam na aromatyczne morele. Koniecznie wypróbuj ten przepis.

Składniki

500 g moreli
200 g mąki pszennej
200 g masła
120 g cukru pudru
1/2 opakowania cukru waniliowego
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Opis wykonania

Morele pokrój na mniejsze kawałki, usuń pestki. ​

W misie miksera umieść miękkie masło, ucieraj na puszystą masę przy pomocy robota kuchennego, następnie dodawaj stopniowo żółtka i cukier puder cały czas dokładnie i ucierając.

Do misy robota dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Zmiksuj do połączenia się składników.

Porada

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.

Bosh Logo
Bosh

Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy, delikatnie wymieszaj szpatułką. Masę wyłóż do niedużej formy o wymiarach ok. 21 x 21 cm.

Na wierzchu połóż kawałki moreli. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180° C i piecz przez około 40 minut (do suchego patyczka).

Pozostaw do przestudzenia i posyp cukrem pudrem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy