Ciasto z morelami
![Ciasto z morelami](https://akademiasmaku.pl/storage/7794/conversions/ciasto-z-morelami-4971-single.webp)
4 porcje
70 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Ciasto z morelami
Ciasto z morelami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9853/conversions/KFnFjrdmHkpgFT-thumb.webp)
Morele pokrój na mniejsze kawałki, usuń pestki.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9854/conversions/aRAGrTAPtNxo1X-thumb.webp)
W misie miksera umieść miękkie masło, ucieraj na puszystą masę przy pomocy robota kuchennego, następnie dodawaj stopniowo żółtka i cukier puder cały czas dokładnie i ucierając.
Do misy robota dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Zmiksuj do połączenia się składników.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9855/conversions/V3fuXcR3arb0VF-thumb.webp)
Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy, delikatnie wymieszaj szpatułką. Masę wyłóż do niedużej formy o wymiarach ok. 21 x 21 cm.
Na wierzchu połóż kawałki moreli. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180° C i piecz przez około 40 minut (do suchego patyczka).
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9856/conversions/EOGFU6Bj8GWio2-thumb.webp)
Pozostaw do przestudzenia i posyp cukrem pudrem.
Komentarze