Crêpes Suzette
![Crêpes Suzette](https://akademiasmaku.pl/storage/7831/conversions/crepes-suzette-5013-single.webp)
4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Crêpes Suzette
Crêpes Suzette
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10006/conversions/e97EiX2afKlkIH-thumb.webp)
Z podanych składników przyrządzamy ciasto na naleśniki i smażymy je na patelni.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10007/conversions/TuB2pD3tMfGOMF-thumb.webp)
Na rozgrzanej na płycie grzewczej patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i brązowy cukier. Naleśniki zwijamy w kopertę.
Gdy cukier zacznie się karmelizować, układamy naleśniki.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10008/conversions/z8KGGNNfAlk9w1-thumb.webp)
Dodajemy skórkę pomarańczową i powoli wlewamy sok z pomarańczy. Po zredukowaniu sosu, dodajemy Cointreau. Redukujemy, aż powstanie sos o konsystencji syropu.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/10009/conversions/XFI79JST4edMBX-thumb.webp)
Naleśniki przekładamy na talerz. Do sosu dodajemy drugą część masła, energicznie mieszając. Gdy sos zgęstnieje, polewamy naleśniki.
Komentarze