Crêpes Suzette
4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Crêpes Suzette
Crêpes Suzette
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Z podanych składników przyrządzamy ciasto na naleśniki i smażymy je na patelni.
Na rozgrzanej na płycie grzewczej patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i brązowy cukier. Naleśniki zwijamy w kopertę.
Gdy cukier zacznie się karmelizować, układamy naleśniki.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Dodajemy skórkę pomarańczową i powoli wlewamy sok z pomarańczy. Po zredukowaniu sosu, dodajemy Cointreau. Redukujemy, aż powstanie sos o konsystencji syropu.
Naleśniki przekładamy na talerz. Do sosu dodajemy drugą część masła, energicznie mieszając. Gdy sos zgęstnieje, polewamy naleśniki.
Komentarze