Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Cynamonowe roladki z ciasta drożdżowego

Opis wykonania

Roladki z cynamonem, brązowym cukrem i orzechami pekanowymi. Wspaniały deser, który najlepiej smakuje jesienią.

Wszystkie składniki na ciasto wymieszać mikserem w misce do ucierania, aż powstanie gładkie ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia według przepisu na ruszcie na poziomie 2. Z ciasta uformować duży prostokąt, posmarować miękkim masłem, posypać cukrem z cynamonem i orzechami i zrolować od dłuższej strony. Kroić w plastry grubości 2 cm za pomocą bardzo ostrego noża lub sznurka. Nieperforowany pojemnik do gotowania wyłożyć papierem do pieczenia. Układać na nim ślimaki cynamonowe zachowując odstęp minimum 1 cm. Pozostawić na dalsze 20 minut do wyrośnięcia. Rozgrzać komorę gotowania. Ślimaki cynamonowe piec według przepisu. Wymieszać wszystkie składniki na polewę i skropić nią jeszcze gorące ślimaki. Sposób nastawiania: piekarnik parowy, wyrastanie ciasta 40⁰C, 2 x 20 minut, gorące powietrze + gotowanie na parze w rozgrzanym piekarniku, pieczenie: 20-25 minut.