Czekoladowe szyszki
10 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Czekoladowe szyszki
Czekoladowe szyszki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowujemy wszystkie składniki.
Do misy wrzucamy ciasto, dodajemy krem czekoladowy i wiórki kokosowe. Miksujemy przy użyciu robota do uzyskania zwartej konsystencji.
Porada
Jak dobrać odpowiednią ilość składników i przypraw? Ich dobieranie „na oko” nie zawsze jest dobrą metodą. Zintegrowana waga w robocie kuchennym OptiMUM marki Bosch poda Ci dokładne ilości składników znajdujących się w misie i blenderze.
Ciasto dzieli na małe porcje, rolujemy w rękach tworząc małe kuleczki, a następnie trochę je rozciągamy na kształt gruszki. Gotowe kuleczki wkładamy na 30 min do lodówki.
W schłodzone kuleczki wbijamy płatki czekoladowe. Od dołu, ku górze. Gotowe posypujemy cukrem pudrem imitującym śnieg i przechowujemy w lodówce.
Komentarze