Czekoladowe szyszki
![Czekoladowe szyszki](https://akademiasmaku.pl/storage/8149/conversions/czekoladowe-szyszki-5347-single.webp)
10 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Czekoladowe szyszki
Czekoladowe szyszki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10945/conversions/0LDEnhuUdND9MB-thumb.webp)
Przygotowujemy wszystkie składniki.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10946/conversions/NjEs8lnh8W5uNW-thumb.webp)
Do misy wrzucamy ciasto, dodajemy krem czekoladowy i wiórki kokosowe. Miksujemy przy użyciu robota do uzyskania zwartej konsystencji.
Porada
Jak dobrać odpowiednią ilość składników i przypraw? Ich dobieranie „na oko” nie zawsze jest dobrą metodą. Zintegrowana waga w robocie kuchennym OptiMUM marki Bosch poda Ci dokładne ilości składników znajdujących się w misie i blenderze.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10947/conversions/g9AWFeZUttW5Tw-thumb.webp)
Ciasto dzieli na małe porcje, rolujemy w rękach tworząc małe kuleczki, a następnie trochę je rozciągamy na kształt gruszki. Gotowe kuleczki wkładamy na 30 min do lodówki.
![Krok 4](https://akademiasmaku.pl/storage/10948/conversions/E2x6XFxuJT4Dcf-thumb.webp)
W schłodzone kuleczki wbijamy płatki czekoladowe. Od dołu, ku górze. Gotowe posypujemy cukrem pudrem imitującym śnieg i przechowujemy w lodówce.
Komentarze