Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Czerwone kluseczki jajeczno-mleczne

Opis wykonania

Kluseczki z jajek i mleka będą idealnym dodatkiem do zupy.

Wymieszać jaja z koncentratem pomidorowym, wlać bulion i mleko i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Wlać do dobrze natłuszczonej formy i gotować na parze ok. 5 minut. Dodać drobno pokrojone listki bazylii I gotować na parze jeszcze 10 minut. Ostudzić, wyjąć z formy i pokroić według uznania w paski lub kostkę. Podawać jako wkładkę do zupy.



 



Sposób nastawiania: 



Piekarnik parowy: gotowanie na parze, 80⁰C, ok. 15 minut.



Wskazówka: kluseczki jajeczno-mleczne nadają się jako wkładka do czystego bulionu, oraz do zupy-kremu z trybulą lub szpinakowej. Aby kluseczki jajeczno-mleczne łatwiej było wyjąć z formy, dno natłuszczonej formy należy wyłożyć paskami papieru do pieczenia.