Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Daktyle z serem pleśniowym zapiekane w boczku

Daktyle z serem pleśniowym zapiekane w boczku
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Jeśli szukasz wyjątkowej przekąski, która zaskoczy Twoich gości, nasze daktyle nadziewane serem pleśniowym i owinięte boczkiem to strzał w dziesiątkę. Słodycz daktyli doskonale komponuje się z intensywnością sera i chrupkością boczku, tworząc przysmak, który idealnie sprawdzi się jako elegancki dodatek do wieczornego wina czy wykwintny poczęstunek na specjalne okazje.

Składniki

10 szt. - daktyli z pestkami
10 plastrów - wędzonego boczku surowego
100 g - sera pleśniowego niebieskiego
0,5 łyżeczki - tymianku świeżego lub suszonego
2 łyżeczki - miodu

Opis wykonania

Krok 1

Daktyle natnij z jednej strony, pozbądź się pestki.

Ser pokrój na kawałki

Krok 2

Każdego daktyla faszeruj kawałkiem sera, posyp tymiankiem i polej miodem, po czym zawiń w plaster wędzonego boczku.

Krok 3

Piecz z użyciem funkcji Air Fry w temperaturze 190 stopni przez 10 minut.

Po wyjęciu z piekarnika podawaj ciepłe


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych