Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepyszny deser fit ktory nie zawiera glutenu.

Składniki

70 g kasza jaglana
150 ml mleko kokosowe
0,5 szt. banan
1 łyżeczka kakao prawdziwe
3 łyżeczka powidla sliwkowe
100 ml olej kokosowy
1 łyżka wiórki kokosowe
2-3 łyżeczka ksylitol ( cukier brzozowy)

Opis wykonania

zagrzewamy mleko kokosowe gdy zacznie wrzec dodajemy płatki jaglane po wystygnieciu blendujemy na gładka konsystencje bez grudek, przelewamy (przekladamy) łyzkami gotowy zmiksowany krem do ładnych miseczek czy szklanek i przekladamy krem powidla krem czekolada własnej roboty rozpuszczamy olej kokosowy na patelni dodajemy ksylitol 2-3 lyzeczki, i karob ewentualnie kakao po wystudzeniu otrzymamy gesta czekolade. wlewamy ostygnieta czekolade na krem i dekorujemy plastrami banana. mozemy tez posypac wiorkami kokosowymi.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Fajne połączenie smaków ☺️