


Słodki i zdrowy deser z tapioki przełamany smakiem kwaskowej porzeczki i limonki co sprawia że znajdzie wielu zwolenników :)
Do rondelka wlewamy mleko kokosowe i zwykłe mleko, dokładnie mieszamy i gotujemy ok 10 minut na małym gazie. Następnie wsypujemy tapiokę i gotujemy kolejne 10 minut, potem cukier i kolejne 5 minut co jakiś czas mieszając żeby tapioka się nie przypaliła. Gotową tapiokę odstawiamy do wystygnięcia. Zanim tapioka wystygnie przygotowujemy mus z porzeczek i limonki. Do 80g porzeczek wyciskamy sok z limonki i blendujemy. Jako że tapioka w tej opcji jest słodka to cierpkie porzeczki z limonką zbalansują smak :) Wystudzoną tapiokę przekładamy do pucharków. Pomiędzy 2 warstwy tapioki dajemy mus i na wierzch dekorujmy całymi porzeczkami. Smacznego :)