Domowa granola
6 porcje
40 min
Łatwe
Chrupiąca, sycąca i zdrowa granola. Idealna z jogurtem naturalnym i owocami na smaczny początek dnia.
Składniki
2 szklanka płatki owsiane
1/3 szklanka miód
3 łyżka olej
1/2 szklanka wiórki kokoswe
1/2 szklanka płatki migdałów
1/2 szklanka rodzynki
1/2 szklanka orzechy włoskie
Domowa granola
Domowa granola
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Orzechy włoskie drobno siekamy. wszystkie sypkie składniki łączymy. Miód podgrzewamy przez kilka sekund w mikrofalówce aby był płynny, mieszamy z olejem. Dodajemy do suchych składników i dokładnie mieszamy. Całość wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach C przez około 20 minut mieszając co 5 minut aby się nie przypaliły (szczególnie z boków). Pozostawiamy do wystygnięcia i przekładamy do szczelnego pojemnika.
Komentarze