Domowa granola
 
                                            6 porcji
40 min
Łatwe
                    Chrupiąca, sycąca i zdrowa granola. Idealna z jogurtem naturalnym i owocami na smaczny początek dnia. 
                
                Składniki
2 szklanka płatki owsiane
                                                            1/3 szklanka miód
                                                            3 łyżka olej
                                                            1/2 szklanka wiórki kokoswe
                                                            1/2 szklanka płatki migdałów
                                                            1/2 szklanka rodzynki
                                                            1/2 szklanka orzechy włoskie
                                                    Domowa granola
Domowa granola
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            Orzechy włoskie drobno siekamy. wszystkie sypkie składniki łączymy. Miód podgrzewamy przez kilka sekund w mikrofalówce aby był płynny, mieszamy z olejem. Dodajemy do suchych składników i dokładnie mieszamy. Całość wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach C przez około 20 minut mieszając co 5 minut aby się nie przypaliły (szczególnie z boków). Pozostawiamy do wystygnięcia i przekładamy do szczelnego pojemnika.
        
        
            
    
    
    
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze