Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Proste dania, składające się z niewielkiej liczby składników mogą smakować genialnie.

Składniki

200 g malin
1-2 łyżeczki cukru trzcinowego
Do podania: kluski na parze, roztopione masło i cukier puder

Opis wykonania

W Akademii Smaku zmieniamy kuchnię na dobre i dlatego właśnie w tym przepisie pokażę Wam jak sprawić, żeby coś tak prostego jak kluski na parze z sosem malinowym zapewniło niezapomniane wrażenia smakowe.

Domowy sos malinowy - zdjęcie 1

Opis przygotowania:

  1. Dojrzałe i słodkie maliny wrzuć do pojemnika blendera.

  2. Jeżeli nie są wystarczająco słodkie, dodaj cukier trzcinowy.

  3. Składniki zmiksuj na gładki sos.

  4. Maliny mają mnóstwo drobniutkich pestek, dlatego polecam trick stosowany przez szefów kuchni: sos malinowy przecieraj przez gęste sitko, a w efekcie otrzymasz idealnie gładki i aksamitny sos malinowy.

  5. Sosem malinowym oblej talerz, umieść na nim przygotowane na parze kluski. Na kluski wlej roztopione masło i oprósz cukrem pudrem.

Domowy sos malinowy - zdjęcie 2

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych