Sos z malin domowym sposobem
4 porcje
15 min
Łatwe
Składniki
Domowy sos malinowy
Domowy sos malinowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W Akademii Smaku zmieniamy kuchnię na dobre i dlatego właśnie w tym przepisie pokażę Wam jak sprawić, żeby coś tak prostego jak kluski na parze z sosem malinowym zapewniło niezapomniane wrażenia smakowe.
Opis przygotowania:
-
Dojrzałe i słodkie maliny wrzuć do pojemnika blendera.
-
Jeżeli nie są wystarczająco słodkie, dodaj cukier trzcinowy.
-
Składniki zmiksuj na gładki sos.
-
Maliny mają mnóstwo drobniutkich pestek, dlatego polecam trick stosowany przez szefów kuchni: sos malinowy przecieraj przez gęste sitko, a w efekcie otrzymasz idealnie gładki i aksamitny sos malinowy.
-
Sosem malinowym oblej talerz, umieść na nim przygotowane na parze kluski. Na kluski wlej roztopione masło i oprósz cukrem pudrem.
Komentarze