Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Dyniowe muffiny z przyprawami korzennymi

Dyniowe muffiny z przyprawami korzennymi
Ilośc porcji

14 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Dynia i przyprawy korzenne to zawsze zgrany duet, idealnie się sprawdzi w słodkich wypiekach.

Składniki

250 g mąki pszennej
130 g drobnego cukru
200 g purée z dyni
200 ml 200 ml oleju
4 szt. jajek
2 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka przyprawy korzennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej

Opis wykonania

Do misy robota dodaj jajka i purée z dyni, chwilę zmiksuj. Dodaj pozostałe składniki, miksuj do połączenia.

Do formy lub foremki do muffinów włóż papiloty. Napełnij ciastem do około ¾ wysokości papilotów. Muffiny piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 20–25 minut. ​

Porada

Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.

Bosh Logo
Bosh

Mascarpone wymieszaj z cukrem. Muffiny udekoruj masą i kandyzowanymi skórkami.

 

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Dynia nie jest wyczuwalna, co dla mnie na plus 👍mięciutkie babeczki, przypominają ciacho marchewkowe 🙂
Marta
Przepis idealny na jesienne wieczory, fajnie w ten sposób przemyca się dzieciom warzywa.

Powiązane przepisy