Energetyczne batony w polewie czekoladowej bez cukru
 
                                            6 porcji
30 min
Łatwe
Składniki
Energetyczne batony w polewie czekoladowej bez cukru
Energetyczne batony w polewie czekoladowej bez cukru
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Daktyle umieścić w garnuszku i zalać wrzątkiem. Odstawić na 10 minut i po tym czasie odcedzić. Orzechy i pestki dyni umieścić w osobnym naczyniu i zalać przegotowaną wodą, odstawić na około 15 minut. Daktyle zblendować razem z wiórkami kokosowymi oraz odcedzonymi orzechami i pestkami dyni na gładką masę. Dodać syrop klonowy, olej kokosowy, otręby, płatki owsiane i nasiona chia, dokładnie wymieszać całość. Masę umieścić w foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładzić i pokroić w paski. Odstawić do lodówki na około 20 minut. Czekoladę umieścić w misce i roztopić w kąpieli wodnej. Przygotowane batoniki wyłożyć na talerz. Każdy batonik polać obficie czekoladą. Posypać batoniki posiekanymi orzechami włoskimi.
 
                                    -thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze