Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 4)


Espresso tonic to mrożona kawa, która idealnie chłodzi w upalne dni.

Składniki

300 ml - toniku
2 szt. - espresso
- kostki lodu
- limonka (plastry do dekoracji)

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
64 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Węglowodany
15.2 g
Błonnik
0.1 g
Białko
0 g
Sól
0 g

Opis wykonania

Krok 1

Wyższe szklanki uzupełnij lodem, wlej porcję toniku.

Krok 2

Na górę delikatnie wlewaj espresso, udekoruj plastrem limonki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 4
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Mega pomysł na espresso, biorę się do robienia <3
Magda
Mega orzeźwiająca! :)
Sylwucha
Takie dwukolorowe cudo mi wyszło:) bardzo ciekawy, dla mnie nowy smak.
misia
Fajny pomysł na espresso, wcześniej nigdy jej nie piłam. Bardzo mi smakowała :)
roberto
Łał, nigdy nie piłem mrożonej kawy. Zrobiłem ją w domu i była przepyszna. Będę często powtarzał ten przepis.
Ewusia1222
Pyszna mrożona kawa idealna na upały
Lalaxo
Mega ciekawe połączenie smakowe.
bsylvia
Bardzo dobry espresso tonic - polecam!