Makaron conchiglioni z botwinką
 
                                            4 porcje
Średnie
                    Ta pora roku rodzi wiele nowalijek, które można wykorzystać  do makaronu. Muszle  nadziane botwinką i zapieczone to doskonała propozycja na obiad.
                
                Składniki
200 g makaronu conchiglioni
                                                            2 szt. pęczek botwinki
                                                            1 szt. ser mozarella
                                                            80 g ser dojrzewający twardy
                                                            1 łyżeczka masło
                                                            2 szt. ząbki czosnku
                                                    Makaron conchiglioni z botwinką
Makaron conchiglioni z botwinką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Listki botwinki chwilę gotować w słonej wodzie. Odcedzić, pokroić na kawałki.
Podsmażyć na maśle, dodając czosnek, śmietanę, sól i pieprz. Podlać wodą i chwilę podsmażyć. Makaron ugotować al dente w słonej wodzie. Wystudzić.
Nadziać farszem, posypać na wierzchu startymi serami i zapiekać 15-20 minut (do zrumienienia) w 190 stopniach Celsjusza.
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
     
     
                     
        -thumb.webp) 
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze