Makaron conchiglioni z botwinką
4 porcje
Średnie
Ta pora roku rodzi wiele nowalijek, które można wykorzystać do makaronu. Muszle nadziane botwinką i zapieczone to doskonała propozycja na obiad.
Składniki
200 g makaronu conchiglioni
2 szt. pęczek botwinki
1 szt. ser mozarella
80 g ser dojrzewający twardy
1 łyżeczka masło
2 szt. ząbki czosnku
Makaron conchiglioni z botwinką
Makaron conchiglioni z botwinką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Listki botwinki chwilę gotować w słonej wodzie. Odcedzić, pokroić na kawałki.
Podsmażyć na maśle, dodając czosnek, śmietanę, sól i pieprz. Podlać wodą i chwilę podsmażyć. Makaron ugotować al dente w słonej wodzie. Wystudzić.
Nadziać farszem, posypać na wierzchu startymi serami i zapiekać 15-20 minut (do zrumienienia) w 190 stopniach Celsjusza.
Komentarze