Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Truffle z fasoli, obtoczone w nerkowcach, wiorkach kokosowych i gorzkiej czekoladzie.

Składniki

Puszka szt. Fasola czerwona
50 g Wiórki kokosowe
50 g Gorzka czekolada min.80% kakao
50 g Nerkowce
20 g Olej kokosowy
2 łyżka Kakao
50 g Daktyle

Opis wykonania

Puszkę wypłukanej dobrze fasoli zmiksować, dodać Kilka łyżek wiórków kokosowych, 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego. Potłuc nerkowce tłuczkiem. Daktyle zalać na chwilę wrzątkiem, by zmiękły. Dodać wszystko plus kakao i startą czekoladę do blendera i zmiksować, potem schłodzić w lodówce i uformować kulki. Obtoczyć w wiorkach, nerkowcach i czekoladzie :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych