Fasolowe trufle
5 porcje
40 min
Łatwe
Truffle z fasoli, obtoczone w nerkowcach, wiorkach kokosowych i gorzkiej czekoladzie.
Składniki
Puszka szt. Fasola czerwona
50 g Wiórki kokosowe
50 g Gorzka czekolada min.80% kakao
50 g Nerkowce
20 g Olej kokosowy
2 łyżka Kakao
50 g Daktyle
Fasolowe trufle
Fasolowe trufle
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Puszkę wypłukanej dobrze fasoli zmiksować, dodać Kilka łyżek wiórków kokosowych, 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego. Potłuc nerkowce tłuczkiem. Daktyle zalać na chwilę wrzątkiem, by zmiękły. Dodać wszystko plus kakao i startą czekoladę do blendera i zmiksować, potem schłodzić w lodówce i uformować kulki. Obtoczyć w wiorkach, nerkowcach i czekoladzie :)
Komentarze