


Moja, trochę bez glutenowa wersja fast foodu. Raczkuję w tym temacie ale taka wersja kanapki jest moim zdaniem the best.
Mięso: Łopatkę przyprawiamy czosnkiem i pozostawiamy na pół godziny. Następnie podsmażamy lekko w garnku z obu stron i zalewamy bulionem pieczeniowym tak, by pokryło się w całości. Dusimy ok. 1,5h. Bułki:mąkę żytnią, ciepłą wodę, olej kokosowy, mąkę ziemniaczaną, drożdże, sól, miód, zakwas razem wymieszać, by z ciasta ulepiła się nie lepiąca się kulka. Pozostawić na pół godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie ulepić dwie duże kulki i wstawić do zimnego piekarnika nastawionego na 220 stopni na 20 minut wentylator plus opiekanie góra i dół. Bułki gotowe. Łączenie w całość:Do rozkrojonych bułeczek włożyć dwa plastry sera, plastry ogórka i pomidora, gotową sałatkę z białą kapustą (to jest ta część fast), ugotowane mięsko.