Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Fast food, czyli wolne przygotowanie zdrowego jedzenia

Fast food, czyli wolne przygotowanie zdrowego jedzenia
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Moja, trochę bez glutenowa wersja fast foodu. Raczkuję w tym temacie ale taka wersja kanapki jest moim zdaniem the best.

Składniki

1 szt. ogórek
1 szt. pomidor
1 szt. gotowa surówka z białej kapusty
300 g łopatka
300 g mąka żytnia
120 ml ciepła woda
1 łyżka olej kokosowy
1 łyżka mąka ziemniaczana
15 g drożdże
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka miód

Opis wykonania

Mięso: Łopatkę przyprawiamy czosnkiem i pozostawiamy na pół godziny. Następnie podsmażamy lekko w garnku z obu stron i zalewamy bulionem pieczeniowym tak, by pokryło się w całości. Dusimy ok. 1,5h. Bułki:mąkę żytnią, ciepłą wodę, olej kokosowy, mąkę ziemniaczaną, drożdże, sól, miód, zakwas razem wymieszać, by z ciasta ulepiła się nie lepiąca się kulka. Pozostawić na pół godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie ulepić dwie duże kulki i wstawić do zimnego piekarnika nastawionego na 220 stopni na 20 minut wentylator plus opiekanie góra i dół. Bułki gotowe. Łączenie w całość:Do rozkrojonych bułeczek włożyć dwa plastry sera, plastry ogórka i pomidora, gotową sałatkę z białą kapustą (to jest ta część fast), ugotowane mięsko.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych