Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

75 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Cukinia zapiekana z mięsem i warzywami

Składniki

500 g mięso mielone z indyka
4 szt. pomidor
6 szt. cukinia
1 szt. cebula duża
3 szt. ząbek czosnku
50 g tarta mozzarella
2 łyżka olej
1 łyżeczka sól, pieprz

Opis wykonania

Cebule kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Mieszamy z mięsem z indyka, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na oleju. Pomidory kroimy w kostkę i łączymy z usmażonym mięsem. Cukinie przekrawamy na połówki i wydrążamy środek. Nadziewamy przygotowanym wcześniej farszem, posypujemy tartą mozzarellą i zapiekamy przez ok 20 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z sosem czosnkowym przygotowanym na bazie jogurtu greckiego
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych