Faszerowane ziemniaki
4 porcje
70 min
Średnie
1 (Ilość ocen: 1)
Ziemniaki faszerowane serem pleśniowym blue.
Składniki
duże ziemniaki
Nadzienie:
1 łyżeczka masła
125 g sera pleśniowego blue
siekana natka pietruszki
sól
czarny pieprz
Faszerowane ziemniaki
Faszerowane ziemniaki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ziemniaki umyć, wyszorować i włożyć bez obierania do nieperforowanego pojemnika do gotowania. Gotować według przepisu. Następnie ziemniaki przekroić na pół i ostrożnie wydrążyć. Wymieszać w misce masę ziemniaczaną z serem, masłem i przyprawami. Następnie napełnić wydrążone ziemniaki farszem. Ponownie włożyć do pojemnika do gotowania i piec dalsze 8 minut zgodnie z przepisem.
Sposób nastawiania:
Piekarnik parowy: gorące powietrze o temperaturze 150-160⁰C, ziemniaki: 55-60 minut, ziemniaki z farszem: 8 minut.
Komentarze