Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Fenkuł zapiekany z twarogiem i oliwkami w sosie pomidorowym

Opis wykonania

Koper włoski z szalotkami, twarogiem i czarnymi oliwkami, zalany sosem z pomidorów i oliwy z oliwek zapiekany w piekarniku.

Fenkuł przecinamy wzdłuż na 4 części, a następnie każdą z nich tniemy na plasterki, razem z łodygami i nacią. Szalotki obieramy i kroimy w półplasterki. Twaróg w kostkę. Mieszamy te składniki razem z oliwkami i przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi, Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Pomidora malinowego obieramy i miksujemy blenderem razem z oliwą, solą i pieprzem. Powstałym w ten sposób sosem, zalewamy warzywa. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 25 minut. Po upieczeniu posypujemy natką pietruszki.