Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Fenkuł zapiekany z twarogiem i oliwkami w sosie pomidorowym

Fenkuł zapiekany z twarogiem i oliwkami w sosie pomidorowym
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Koper włoski z szalotkami, twarogiem i czarnymi oliwkami, zalany sosem z pomidorów i oliwy z oliwek zapiekany w piekarniku.

Składniki

1 szt. duży fenkuł
2 szt. szalotki
50 g czarne oliwki
180 g twaróg półtłusty
8 szt. Pomidorki koktajlowe
1 szt. duży pomidor malinowy
3 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka sól
2 szczypta mielony czarny pieprz
2 łyżka siekana natka pietruszki

Opis wykonania

Fenkuł przecinamy wzdłuż na 4 części, a następnie każdą z nich tniemy na plasterki, razem z łodygami i nacią. Szalotki obieramy i kroimy w półplasterki. Twaróg w kostkę. Mieszamy te składniki razem z oliwkami i przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi, Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Pomidora malinowego obieramy i miksujemy blenderem razem z oliwą, solą i pieprzem. Powstałym w ten sposób sosem, zalewamy warzywa. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 25 minut. Po upieczeniu posypujemy natką pietruszki.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych